Tuesday, December 13, 2016

"Pastinaak chips..."





"Pastinaak chips..."

Deze huisgemaakte pastinaak chips is heerlijk bij de borrel,
maar smaak ook prima bij een 
lekker gegrilde steak met gezouten knoflookboter
en een goed glas wijn...

Ingrediënten:
3 grote pastinaken
1 tl zeezout
1 tl peperkorrels
1 el herbes de Provence
100 ml olijfolie
1 teentje knoflook

Aan de slag:
Was de pastinaken en snijd ze met een scherp mesje in hele dunne plakken.
Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
Doe het zeezout, samen met de peperkorrels en herbes de Provence in een vijzel. In plaats van herbes de provence kan je ook verse rozemarijn, tijmblaadjes of verse salie gebruiken.
Wrijf de kruiden in 1 minuut in een mooi kruidenmengsel.


Verwarm de oven voor op 200 C.
Pers de knoflook uit boven een kommetje en giet de olie erbij. Roer goed door. Besprenkel de pastinaak met de knoflook olijfolie en smeer de olie uit met een kwastje.
Sprenkel als laatste de kruiden over de pastinaak.

Schuif de pastinaak in de oven en bak de chips in een kwartiertje goudbruin en knapperig.

Laat de chips afkoelen op een rooster. Bewaar de chips in een luchtdichte trommel of in een stoere papieren zak.

Leuk om cadeau te doen tijdens de feestdagen.

Bon Apetit!

Liefs,

Floorabella

No comments: