"Stoofpeertjes met vanille en poire Williams..."
Ingrediënten
2 kilo stoofpeertjes
500 gram witte basterdsuiker
2 vanillestokjes
500 ml water
500 ml eau de vie van peren (poire williams) of calvados
Aan de slag:
Schil de peertjes, maar laat de steeltjes eraan zitten.
Verwarm het water in een grote pan en voeg de suiker toe.
Roer alles goed door, totdat de suiker is opgelost.
Snijd de vanillepeulen open en schraap de zaadjes eruit.
Voeg de zaadjes toe aan de suikersiroop.
Voeg ook de vanillepeulen toe, deze geven nog lekker veel smaak af.
Doe de peertjes in de pan en overgiet ze met de perenlikeur.
Doe nu de deksel op de pan en laat de peertjes een half uurtje op een laag vuurtje pruttelen.
Serveer ze warm met een flinke dot mascarpone, of bol slagroomijs.
De peertjes zijn ook heerlijk bij de kaasplank!
Wil je de peertjes bewaren? Doe ze dan, met de kokende siroop in schone weckpotten en laat de potten op de kop afkoelen.
Voeg voor een extra kruidig effect wat takjes verse tijm of rozemarijn toe.
Ingrediënten
2 kilo stoofpeertjes
500 gram witte basterdsuiker
2 vanillestokjes
500 ml water
500 ml eau de vie van peren (poire williams) of calvados
Aan de slag:
Schil de peertjes, maar laat de steeltjes eraan zitten.
Verwarm het water in een grote pan en voeg de suiker toe.
Roer alles goed door, totdat de suiker is opgelost.
Snijd de vanillepeulen open en schraap de zaadjes eruit.
Voeg de zaadjes toe aan de suikersiroop.
Voeg ook de vanillepeulen toe, deze geven nog lekker veel smaak af.
Doe de peertjes in de pan en overgiet ze met de perenlikeur.
Doe nu de deksel op de pan en laat de peertjes een half uurtje op een laag vuurtje pruttelen.
Serveer ze warm met een flinke dot mascarpone, of bol slagroomijs.
De peertjes zijn ook heerlijk bij de kaasplank!
Wil je de peertjes bewaren? Doe ze dan, met de kokende siroop in schone weckpotten en laat de potten op de kop afkoelen.
Voeg voor een extra kruidig effect wat takjes verse tijm of rozemarijn toe.
Bon Apetit!
Liefs,
Floorabella
No comments:
Post a Comment