Thursday, September 15, 2016

"Kweepeer cake met verse tijm..."




 "Kweepeer cake met verse tijm..."

Ingrediënten:
200 gram speltbloem
200 gram rietsuiker
200 gram roomboter
1 tl bakpoeder
2 tl kaneel
1 el rietsuiker extra
8 takjes verse tijm
100 gram gemalen walnoten
2 kweeperen in parten
4 el amaretto

Aan de slag:
Klop de boter romig in een kom. Voeg dan de suiker, amaretto en de eitjes toe en meng alles goed door.
Zeef de bloem en het bakpoeder met 1 tl kaneel boven het mengsel en schep het beslag luchtig om.
Maal de walnoten fijn in de keukenmachine en schep deze door het beslag.

Schil de kweeperen en snijd ze in plakken.
Bekleed een taartvorm met bakpapier en schep hier 1 el rietsuiker met 1 tl kaneel in en roer alles goed door.
Verdeel de takjes tijm en de partjes kweepeer over de bodem en giet het cakebeslag hier op.

Verwarm de oven voor op 175 C.
Bak de cake in een uurtje goudbruin.
Haal hem uit de oven en keer de taartvorm om, op een mooi stoer bord, zodat de kweepeertjes ‘on top’ komen te liggen.

Laat de cake afkoelen en serveer hem in grove punten met lekkere lobbig geklopte room.

Bon Apetit!

liefs,

Floorabella...



No comments: