Saturday, February 07, 2015

"Crostini met knoflookboontjes, blauwe bessen en blue cheese..."




"Crostini met knoflookboontjes, blauwe bessen&bramen en
blue Stilton kaas...

Zin in een stevige hap bij de borrel,
lekker lunchen met vrienden
of een flink anti-kater ontbijt
Deze heerlijke crostini's zijn niet alleen een lust voor het oog,
maar zijn ook nog eens hemels lekker...!

Ingrediƫnten:
1 blik gemixte bonen (kikkererwten, limabonen, kidneybonen, witte bonen)
2 teentjes geperste knoflook
50 ml olijfolie van goede kwaliteit
grof gemalen peper en zeezout
rasp van 1/2 citroen
1 theelepel verse tijm
1 eetlepel verse peterselie
dikke zuurdesemboterhammen
handje vol bramen en zwarte bessen
100 gram blue stilton

Aan de slag:
Doe de bonen in een kom en mix ze samen met de helft van de olijfolie, 1 teentje geperste knoflook, rasp van een halve citroen, wat grof gemalen peper en zeezout, de tijm en peterselie en blauwe bessen.

Rooster de zuurdesemboterhammen goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven van 200 C. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en het andere teentje geperste knoflook en wat grof gemalen peper en zeezout.

Verdeel het bonenmengsel over de geroosterde boterhammen, rangschik er wat mooie dikke bramen tussen en verkruimel er wat blue stilton overheen.

Mmmm.... Lekker met een goed glas rode Shiraz

Shiraz
Kleine Parys
Zuid Afrika
2013


No comments: