Thursday, January 12, 2017

"Verse pasta maken...""Verse pasta maken"

Heerlijk,
lekker met je handen door het zachte meel,
wachten totdat er een mooi goudgeel deeg uit je handen
te voorschijn komt,
flink uit je dak gaan met de deegroller
en dan heerlijk genieten van een grote komzelfgemaakte pasta 
(liefst met mooie olijfolie en verse truffel...)
 
Ingrediƫnten:


220 gram bloem
2 eitjes
snufje zeezout

of

250 gram bloem
125 ml water
snufje zeezout

Aan de slag
Het leukste is natuurlijk om het pasta deeg zelf te kneden. Geen tijd of even geen puf? Dan kan je het deeg natuurlijk ook in de keukenmachine maken.
Het fijnste meel om pasta van te maken is durum tarwe. Een wat hardere meel soort die ook meteen een mooie diepe kleur geeft aan je pasta.

Strooi de bloem op een werkvlak. Roer een snuf zeezout door de bloem en maak er een klein bergje van. Maak een kuiltje in het midden en breek de eitjes of schenk het water hierin. Roer voorzichtig door met de topjes van je vingers. De bloem gaat zich vermengen met de eitjes of het water en het deeg zal stukje bij beetje een mooi vast mengsel gaan worden.
Roer door totdat er een mooi samenhangend deeg ontstaat. Kneed dit deeg ongeveer 10 minuten door met je handen, totdat het mooi elastisch aanvoelt en vorm het deeg tot een grote bal.

Laat het deeg een half uurtje rusten.

Bestrooi een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een mooie grote dunne lap. Bestrooi de lap met wat bloem en rol hem stukje bij beetje dunner uit. Als je deeg dun genoeg is, bestrooi je de lap nogmaals met wat bloem. Vouw de deeglap voorzichtig twee maal dubbel. 
Snijd dan met een heel scherp mesje dunne repen van het deeg.
Schut de repen los en vouw er kleine vogelnestjes van. Laat deze nestjes ongeveer 20 minuten op een schone theedoek drogen.

Breng intussen het water aan de kook met een flinke snuf zout. Leg de nestjes in het kokende water en kook ze in 2 minuten gaar.

Giet de pasta af en serveer met flink veel olijfolie, grof gemalen peper en zeezout en schaaf er lekker wat verse truffel over.

Bon Apetit!

Liefs,

Floorabella

No comments: