Wednesday, August 10, 2016

"huisgemaakte humus..."



"huisgemaakte humus"

Als het avondzonnetje nog aan de hemel staat,
is er niets lekkerder dan nog even nagenieten
in de tuin,
met een koel glas wijn in de hand, 
een knapperig stokbrood binnen handbereik
om te dippen in deze
overheerlijke homemade humus...

ingrediënten:
150 gram kikkererwten
100 gram witte bonen 
100 gram cashewnoten
150 ml olijfolie
1 teentje knoflook
rasp en sap van 1 citroen
1 theelepel komijnzaad poeder
1 theelepel sesamzaadjes
1 tl honing

Doe de witte bonen in de blender, samen met de kikkererwten, de cashewnoten, de olijfolie, rasp van 1/2 citroen, de sesamzaadjes, het korianderpoeder, de knoflook en honing.
Mix het geheel tot een gladde pasta. Doe de humus in een kommetje en schenk er nog wat olijfolie overheen en garneer hem met een takje oregano.

De humus bewaren? Dat kan!
Roer de pasta goed door en doe hem in een mooie schone pot.
In de koelkast is de humus 2 dagen te bewaren.
Voor gebruik nog even lekker doorroeren en garneren met een olijfolie van goede kwaliteit en wat takjes verse oregano.

Lekker met huisgemaakte wrapchips:
Snijd wat wraps in parten. Doe wat olie in een kommetje, samen met wat zeezout en uitgeperste knoflook. Besmeer de wraps met de olie en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Rooster de wraps in 10 minuten goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven van  200 C.

Bon Apetit!

Liefs,

Floorabella 

#bonduelle







No comments: