Saturday, July 09, 2016

"Huisgemaakte ravioli met blauwe kaas, ricotta en noix de perigord..."



"Huisgemaakte ravioli met blauwe kaas, ricotta en noix de perigord..."

Ingredienten:
500 gram harde tarwebloem
5 eitjes
1 tl zeezout

150 gram ricotta
150 gram stilton
150 gram noix de perigord of gewone walnoten
grof gemalen peper

Aan de slag:
Verdeel de bloem op een werkvlak, 
maak een kuiltje in het midden en breek daar de eitjes boven.
Bestrooi alles met het zeezout en kneed het deeg goed door totdat er een mooi
glad soepel deeg ontstaat.
Pak het deeg in wat folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

Ga nu aan de slag met het maken van de vulling.
Doe de ricotta in een kom. Verkruimel de noten en de stilton kaas erboven en roer alles goed door.
Breng op smaak met wat grof gemalen peper.

Bestuif het werkvlak met bloem.
Rol het deeg uit tot een grote lap.
Snijd daar vierkantjes uit van 6 bij 6 cm.
Leg midden in ieder vierkantje een kleine theelepel van de vulling.
Bestrijk de zijkanten van het deeg met wat water en leg er een lapje deeg bovenop.
Druk de zijkanten stevig aan.
Ga zo door, totdat al het deeg en de vulling op is. 

Bestrooi de ravioli met wat bloem.
Breng een pan met ruim kokend water aan de kook en kook de ravioli in 
4 minuten beetgaar.

Serveer de ravioli met wat verse oregano, olijfolie van goede kwaliteit
en wat grof gemalen peper en zeezout.

Bon Apetit!

Liefs,

Floorabella

No comments: