Monday, June 13, 2016

"Gefrituurde ansjovis broodjes..."


"Gefrituurde ansjovis broodjes..."


Ingrediƫnten:

500 gram bloem
1 zakje gist
350 ml water
1 tl grof zeezout
1 el suiker
2 blikjes ansjovis
1 1/2 liter zonnebloemolie
4 takjes verse rozemarijn
extra zeezout om te bestrooien
100 gram gezouten roomboter of olijfolie

Aan de slag:
Doe de bloem in een kom en roer er de suiker en zout doorheen.
Maak een kuiltje in het midden en strooi de gist hierin.
Roer het water door het deeg. Zodra er een samenhangend deeg ontstaat stort je het deeg op een met bloem bestoven werkvlak.
Kneed het deeg nog eens 5 minuten goed door.

Snijd de ansjovissen klein en kneed deze door het brood, kneed nog 1 minuut door, zodat  alles zich goed kan  vermengen.

Doe het deeg terug in de kom en leg er een schone theedoek overheen.
Laat het deeg 1 uur rijzen op kamer temperatuur.

Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een pingpong bal.
Verhit de olie tot 180C en laat de balletjes voorzichtig in de olie vallen.
Bak de broodjes in 5 minuten goudbruin en knapperig.

Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een schone theedoek.
Besprenkel de broodjes met verse rozemarijn en zeezout en serveer ze met een flinke dot gezouten roomboter.

Bon Apetit!

Liefs,

Floorabella...

1 comment:

Unknown said...

Hi there! this is Haylei SMith. You have such a lovely blog and beautiful imagery. I have found a pretty picture of a wheat field on your site and would like to know if it is ok for me to use it for the background of a facebook banner? I will not be selling it, only displaying it on a facebook page for the "wheat" picture. Please let me know,

Haylei
HayleiLauren@gmail.com