" Roggebrood met kaneel":
Ingrediƫnten:
500 gram roggemeel
350 ml handwarm water
flinke snuf zeezout
10 gram gedroogde gist
1 theelepel kaneel
1 eetlepel bruine suiker
Aan de slag:
Doe het meel in een grote kom.
Roer er de kaneel, bruine suiker en het zout doorheen.
Los de gist op in het water en laat het 10 minuten rusten, zodat de gistcellen de tijd krijgen om actief te worden.
Maak een kuiltje in het meel en schenk hier beetje bij beetje het water in.
Roer alles goed door met een houten lepel, totdat al het water opgenomen is.
Stort het deeg op een werkvlak en kneed ongeveer 10 minuten door met de hand, totdat er een mooi soepel en elastisch deeg ontstaat.
Leg het deeg terug in de kom en leg er een schone linnen lap overheen. Laat het deeg op een koele plek 12 uur rusten. Het deeg krijgt nu de tijd om zijn volle en rijke smaak te ontwikkelen en om te rijzen.
Stort de volgende dag het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en vorm er een mooi rond roggebrood van.
Bak het brood in 30 minuten goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven van 220°C.
Bon Appetit!
Liefs,
Floorabella
No comments:
Post a Comment