"Uiensoep met cognac en tijm..."
De lente wil nog niet echt doorzetten
en biedt nog geen verse producten van het land,
vandaar dat ik in mijn keuken expirimenteer
met alles wat de winter ons nog te bieden heeft,
stoofpotten van wild, ingemaakte pate's en rillettes,
knapperige broden uit de houtoven,
stamppotten met aardappelen van de boer
en natuurlijk een grote kookpot op het fornuis met een heerlijk
geurende uiensoep met als bonus... een flinke scheut cognac!
Leve de winter!
Ingrediënten:
4 grote zoete uien
4 teentjes knoflook
1 flinke klont roomboter
4 grote zoete uien
4 teentjes knoflook
1 flinke klont roomboter
1 el honing
6 verse takjes tijm
grof gemalen peper en zeezout
200 ml blond bier
6 el cognac
2 liter runder of paddestoelen bouillon.
Aan de slag:
Begin met het snijden van de uien. Haal hiervoor de uien uit hun
jasje en snijd ze met een heel scherp met in dunne ringen.
Snijd ook de knoflook teentjes in dunne plakjes.
Smelt intussen tijd een flinke klont roomboter in de koekenpan.
Fruit de uien en knoflook hier in aan, totdat ze mooi goudbruin en glazig zijn.
Rits de tijmblaadjes van de takjes. Voeg dan de peper,
zeezout en tijm toe en roer alles nogmaals door.
Sprenkel de honing over de uien en laat ze karameliseren.
Voeg na 5 minuten het bier en de cognac toe en laat de uien nog 5 minuten pruttelen in de wijn.
Voeg als laatste de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Serveer de soep in stoere kommen
en serveer met een knapperig roggebrood
6 verse takjes tijm
grof gemalen peper en zeezout
200 ml blond bier
6 el cognac
2 liter runder of paddestoelen bouillon.
Aan de slag:
Begin met het snijden van de uien. Haal hiervoor de uien uit hun
jasje en snijd ze met een heel scherp met in dunne ringen.
Snijd ook de knoflook teentjes in dunne plakjes.
Smelt intussen tijd een flinke klont roomboter in de koekenpan.
Fruit de uien en knoflook hier in aan, totdat ze mooi goudbruin en glazig zijn.
Rits de tijmblaadjes van de takjes. Voeg dan de peper,
zeezout en tijm toe en roer alles nogmaals door.
Sprenkel de honing over de uien en laat ze karameliseren.
Voeg na 5 minuten het bier en de cognac toe en laat de uien nog 5 minuten pruttelen in de wijn.
Voeg als laatste de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Serveer de soep in stoere kommen
en serveer met een knapperig roggebrood
met een flinke lik roomboter.
Bon Appetit!
No comments:
Post a Comment