Friday, February 24, 2017



"Zoete aardappel soep met geschaafde kokos..."

Op zo’n dag als vandaag, wanneer je de zon achter de wolken uit zou willen halen, en van iedere zonnestraal die zich laat zien een straaltje meepikt in de tuin. Geniet ik met een dikke jas, warme sjaal en een hartverwarmende kop van deze zoete aardappel soep...

ingrediënten:

4 grote zoete aardappelen
1 prei
4 teentjes knoflook
flinke klont roomboter
grof gemalen peper en zeezout
2 liter kippenbouillon
500 ml kokosmelk
1 tl komijnzaadjes
1 tl kerrie
4 el geschaafde kokos


Aan de slag:

Zet een grote soeppan op het vuur.
Snijd de prei in ringen en was spoel ze goed af in een grote vergiet onder koud stromend water.

Smelt de roomboter in de pan en fruit de prei in de boter. Bestrooi de prei met wat grof gemalen peper en zeezout. Pel de knoflook teentjes, snijd ze in dunne plakjes en voeg deze toe aan de prei. Roer alles nogmaals goed door.

Schil intussen de aardappelen met een scherp mesje en snijdt ze in dunne plakken.
Voeg de aardappelen toe aan het prei mengsel. Giet de kippenbouillon bij de groente en stoof de groente in 20 minuten gaar.

Pureer na 20 minuten de soep en kruid de soep met de komijnzaadjes en kerrie. Schenk de kokosmelk bij de soep en roer alles goed door met een houten lepel.

Serveer de soep in stoere kommen en garneer met wat geschaafde kokos en wat komijnzaadjes.

Lekker met grove stukken boeren brood en een flinke dot roomboter...

No comments:

Post a Comment