Friday, December 02, 2016

"Rose Marijne's Birth cake..."





 "Rose Marijne's Birth cake..."

Een nieuw wondertje is geboren!
Dat mag gevierd worden met 
een lekker taartje,
boordevol mooie smaken van de Herfst...

Ingrediënten:

200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram speltbloem
300 gram roombtoer
250 gram fijne basterd suiker
schil van 2 sinaasappels
sap van 2 sinaasappels
50 ml whiskey
1 tl kaneel
3 zakjes vanille suiker
1 vanille peul
250 ml room
400 gram mascarpone
2 el grand marnier
2 el poedersuiker

Linnen lint en takjes rozemarijn om te versieren...

Aan de slag:

Doe de speltbloem samen met het zelfrijzend bakmeel in een kom en roer alles goed door.
Klop in een andere kom de boter romig met de suiker. Snijd de vanille peul door en schraap er met een scherp mes de zaadjes uit. Voeg de vanille zaadjes en kaneel toe aan de boter .

Rasp de sinaasappels boven een pan en voeg het sap toe, samen met de whiskey en de vanille suiker. Zet de pan op het vuur en verwarm het mengsel. Wacht tot het kookt en laat dan het mengsel 5 minuten inkoken, totdat je een lekkere dikke zoete stroop over houdt.

Laat de sinaasappel whiskey stroop een beetje afkoelen en voeg dit toe aan het boter mengsel. Klop een voor een de eitjes door het beslag. Zeef het bloemmengsel boven de kom en spatel dit voorzichtig door het beslag.

Beboter een taartvorm en giet het beslag in de vorm. Bak de cake in een uurtje goudbruin in een voorverwarmde oven van 175 C. Controleer of de cake goed gaar is door er met een prikker in te prikken. Blijft de prikker schoon? Dan is de cake gaar! Blijft er nog wat achter op de prikker. Schuif de cake dan nog 5 tot 10 minuten terug in de oven.

Als de cake goudbruin en gaar is, laat je hem buiten de oven afkoelen op een rooster.

Klop intussen de slagroom lekker stijf, met de mascarpone, grand marnier en poedersuiker.

Snijd de cake door de midden en besmeer de cake met 1/4 van de room. Leg de bovenste helft weer op de taart en bestrijk de taart met de rest van de room.
Knoop als laatste een mooie linnen strik om de taart en maak het geheel af met wat takjes verse rozemarijn natuurlijk!

Bon Apetit!

Liefs, 

Floorabella & Rose Marijne

No comments: