Sunday, December 11, 2016

"Chestnuts roasting at an open fire...."




"Pasta van gepofte kastanjes..."
Trek je winterlaarzen aan, zet een muts op, hang een flinke mand
aan je arm
en struin de bossen in
om op zoek te gaan naar een flinke portie
tamme kastanjes, voor deze overheerlijke 'creme de marron'...

Ingrediƫnten:
500 gram tamme kastanjes
200 ml room
200 ml volle melk
4 eetlepels rietsuiker
2vanillepeulen

Verzamel de kastanjes die je gevonden hebt. 
Snijd de kastanjes kruislings in en leg ze op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200C en pof de kastanjes 10 minuten in de oven.
Door het poffen krijgen de kastanjes een heerlijke volle smaak.

Laat de kastanjes voorzichtig afkoelen op een rooster en pel de schil eraf.

Zet een pannetje water op het vuur en breng het water aan de kook. Kook de gepelde gepofte kastanjes in 10 minuten gaar.

Giet de kastanjes af en voeg de suiker, melk en de room toe. Pureer het geheel tot een mooie gladde pasta. Snijd de vanillepeul open en haal met een scherp mesje de vanille zaadjes eruit. Voeg deze toe aan de pasta en roer alles goed door.

Doe de nog warme pasta in een schone gesteriliseerde pot.
Heerlijk bij een croissantje of als topping
op een taart...

Bon Apetit!

Liefs,

Floorabella

No comments:

Post a Comment