Tuesday, November 22, 2016

"Overheerlijke anijskrollen met roomboter en speculaasjes..."




"Overheerlijke anijskrollen met roomboter en speculaasjes..."

“De sint is weer in het land en ook al kunnen de pepernoten mij gestolen worden... Op een lekkere anijskrol met een flinke dot roomboter en natuurlijk een speculaasje zeg ik geen nee! Vooral niet als ze uit je eigen oven komen....”


Ingrediënten
500 gram volkorenmeel
500 gram speltbloem
2 zakjes bakkersgist
1 eetlepel anijszaadjes
1 theelepel kaneel
3 eetlepels bruine suiker
100 gram zachte roomboter
twee eitjes
600 ml volle melk
snufje zeezout

Aan de slag:
Doe de bloem en het meel in een kom. Roer er de kruiden, suiker en het zeezout doorheen. Maak een kuiltje in het midden en strooi de gist in het kuiltje.

Verwarm de melk in een pannetje op het vuur. Voeg de roomboter toe en laat deze zachtjes smelten.
Zet het pannetje van het vuur en draai het vuur uit. Kluts de eitjes en roer ze voorzichtig door de lauwe melk. Giet het roommengsel langzaam bij het meel en roer alles goed door met een houten spatel.

Bestrooi een werkvlak met wat meel en stort het deeg hierop. Kneed het deeg nog 10 minuten door met de hand, totdat er een mooi soepel deeg ontstaat.
Doe het deeg terug in de kom en dek de kom af met een linnen lap of schone theedoek.

Neem een lekkere kop thee en kruip lekker dicht bij de kachel. Laat intussen het deeg zo’n twee uur rijzen.

Verwarm de oven dan voor op 200C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrooi je werkvlak met wat bloem en stort het deeg hierop. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en leg de bolletjes op de bakplaat.
Leg de linnen lap over de broodjes en laat ze nog 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Schuif de broodjes in de oven en bak de bolletjes in 20 minuten goudbruin en knapperig.
Laat ze een beetje afkoelen op een rooster en serveer ze dan op een stoere plank.

Lekker met een dikke laag roomboter en een speculaasje.

Bon Apetit!

Liefs,

Floorabella


No comments:

Post a Comment