Tuesday, September 20, 2016

"Kweeperenijsjes met kaneel en amaretto..."





 "Kweeperenijsjes met kaneel en amaretto..."

Ingrediënten:

2 kilo kweeperen
1 tl kaneel
50 ml amaretto
100 gram rietsuiker
sap van 1 citroen

Aan de slag:
Begin de dag van te voren met het klaarmaken van de kweeperen. Dit is een flink karwei, omdat deze peren knoerthard zijn! Ik had aan het einde van de dag, de blaren op mijn handen staan, maar het eindresultaat is het helemaal waard!

Het leukste is het natuurlijk als je de peren zelf gaat plukken bij de boer!

Maak de kweeperen schoon. Schil de kweeperen en haal de klokhuizen eruit met een meloenbolletjes steker.
Doe de kweeperen in een grote pan en voeg de amareto, suiker en kaneel toe. Snijd de citroen door de helft en knijp deze uit boven de pan.
Doe dan de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de kweeperen een uur op een klein vuurtje door pruttelen.
Pureer de peren dan tot een mooie moes.

Hang een schone theedoek of stuk kaasdoek in een vergiet en zet deze in een diepe pan. Schep de moes in de doek en laat de moes een paar uurtjes uitlekken. Vang het verse perensap op in de pan.

Schenk de perensap in een schone fles. Uit twee kilo peren, kan je ongeveer een halve liter vers perensap halen.

Zet ijsvormpjes klaar en schenk de ijsvormpjes tot 3/4 vol met het perensap. Zet de stokjes in de ijsvormpjes en zet de ijsjes minstens 2 uur weg in de vriezer.

Heerlijk op een mooie warme herfstmiddag in de tuin!

Bon Apetit

Liefs, 

Floorabella
 




No comments:

Post a Comment