"Recept Boule Beurre..."
Ken je dat....
Ken je dat....
Die heerlijke geur van versgebakken brood en gesmolten boter
als je langs een Franse bakker loopt?
Waarschijnlijk heeft die bakker net een partijtje Boule Beurres in zijn oven liggen!
Thuis ook zo’n lekker broodje bakken?
Dat kan, met het volgende recept voor een goudbruine en knapperige boule beurre...
Ingrediënten:
2 vrije uitloop eitjes
150 gram roomboter
300 ml volle melk, liefst biologisch
1 tl zeezout
2 el rietsuiker of honing
500 gram speltbloem
7 gram gist
Aan de slag:
Doe de bloem in een grote kom en roer er de suiker en het zeezout doorheen.
Verwarm de melk in een pannetje en smelt de boter in de melk. Wil je honing gebruiken ipv suiker? Smelt dan de honing in de warme romige melk. Wacht dan totdat de melk een beetje afgekoeld is.
Maak een kuiltje in de bloem en strooi de gist hierin. Kluts de twee eitjes in het kuiltje en giet in kleine straaltjes de melk erbij.
Roer alles goed door met een houten spatel.
Zodra er een mooi samenhangend deeg ontstaat bestrooi je een werkvlak met bloem.
Stort het deeg op het werkvlak en kneed alles zo’n 10 minuten goed door.
Strooi wat bloem in de kom en dek de kom af met een schone theedoek of linnen lap.
Laat het deeg minstens 4 uurtjes rijzen op kamertemperatuur.
Stort het deeg dan weer op een met bloem bestoven werkvlak.
Vouw de punten van het brood naar binnen en zet goed vast.
Draai de broodbol dan om en draai er met je handen een mooie bol van.
Leg het gevormde brood op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat het brood nog 20 minuten narijzen. Verwarm nu de oven voor op 250 C.
Snijd een mooi patroon in de bovenkant van het brood met een vlijmscherp mesje.
Draai de oventemperatuur terug naar 200 C en zet het brood in de hete oven.
Bak het brood in 40 minuten lekker goudbruin en knapperig.
Serveer met een flinke dot gezouten roomboter of een lekkere klodder honing.
Waarschijnlijk heeft die bakker net een partijtje Boule Beurres in zijn oven liggen!
Thuis ook zo’n lekker broodje bakken?
Dat kan, met het volgende recept voor een goudbruine en knapperige boule beurre...
Ingrediënten:
2 vrije uitloop eitjes
150 gram roomboter
300 ml volle melk, liefst biologisch
1 tl zeezout
2 el rietsuiker of honing
500 gram speltbloem
7 gram gist
Aan de slag:
Doe de bloem in een grote kom en roer er de suiker en het zeezout doorheen.
Verwarm de melk in een pannetje en smelt de boter in de melk. Wil je honing gebruiken ipv suiker? Smelt dan de honing in de warme romige melk. Wacht dan totdat de melk een beetje afgekoeld is.
Maak een kuiltje in de bloem en strooi de gist hierin. Kluts de twee eitjes in het kuiltje en giet in kleine straaltjes de melk erbij.
Roer alles goed door met een houten spatel.
Zodra er een mooi samenhangend deeg ontstaat bestrooi je een werkvlak met bloem.
Stort het deeg op het werkvlak en kneed alles zo’n 10 minuten goed door.
Strooi wat bloem in de kom en dek de kom af met een schone theedoek of linnen lap.
Laat het deeg minstens 4 uurtjes rijzen op kamertemperatuur.
Stort het deeg dan weer op een met bloem bestoven werkvlak.
Vouw de punten van het brood naar binnen en zet goed vast.
Draai de broodbol dan om en draai er met je handen een mooie bol van.
Leg het gevormde brood op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat het brood nog 20 minuten narijzen. Verwarm nu de oven voor op 250 C.
Snijd een mooi patroon in de bovenkant van het brood met een vlijmscherp mesje.
Draai de oventemperatuur terug naar 200 C en zet het brood in de hete oven.
Bak het brood in 40 minuten lekker goudbruin en knapperig.
Serveer met een flinke dot gezouten roomboter of een lekkere klodder honing.
Bon Apetit!
liefs,
Floorabella
No comments:
Post a Comment