"Hasselback aardappeltjes uit de oven
met laurier, truffelhoning en gezouten roomboter..."
Ingrediënten:
4 grote vastkokende aardappels, liefs nieuwe oogst
100 gram gezouten roomboter
50 ml olijfolie
1 tl grof zeezout
150 ml bloemenhoning van mooie kwaliteit
1/2 kleine truffel (liefst witte zomertruffel)
4 grote of 8 kleine laurier blaadjes
Aan de slag:
Begin de dag van te voren met het maken van de truffelhoning.
Schenk de honing in een potje en schaaf flinter dunne plakjes van de truffel.
Voeg de truffel toe aan de honing en roer voorzichtig door.
Laat de truffel een nachtje marineren in de honing, zodat de smaak zich goed kan laten inwerken in de honing.
De volgende dag ga je de aardappeltjes grillen.
Leg de aardappels op een grote lepel en snijd ze met een vlijmscherp mesje in, totdat je niet verder kunt snijden. Door op een lepel te snijden, snijd je de aardappeltjes nooit te ver door en blijft de onderkant van de aardappel mooi aan elkaar vast zitten.
Buig de aardappeltjes een beetje open en besprenkel ze met olijfolie en zeezout.
Leg de aardappels op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Schuif tussen iedere aardappel een blaadje laurier.
Verwarm de oven voor op 220C.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de aardappeltje een half uurtje.
Ze worden al mooi goudbruin en gaan al een beetje open staan.
Maak de oven open en schep een flinke klont gezouten roomboter op iedere aardappel en schuif de aardappeltjes weer terug in de oven.
Draai de temperatuur terug naar 200C en bak de aardappels nog eens een half uur.
Serveer de aardappels op een stoere schaal met de homemade truffelhoning....
met laurier, truffelhoning en gezouten roomboter..."
Ingrediënten:
4 grote vastkokende aardappels, liefs nieuwe oogst
100 gram gezouten roomboter
50 ml olijfolie
1 tl grof zeezout
150 ml bloemenhoning van mooie kwaliteit
1/2 kleine truffel (liefst witte zomertruffel)
4 grote of 8 kleine laurier blaadjes
Aan de slag:
Begin de dag van te voren met het maken van de truffelhoning.
Schenk de honing in een potje en schaaf flinter dunne plakjes van de truffel.
Voeg de truffel toe aan de honing en roer voorzichtig door.
Laat de truffel een nachtje marineren in de honing, zodat de smaak zich goed kan laten inwerken in de honing.
De volgende dag ga je de aardappeltjes grillen.
Leg de aardappels op een grote lepel en snijd ze met een vlijmscherp mesje in, totdat je niet verder kunt snijden. Door op een lepel te snijden, snijd je de aardappeltjes nooit te ver door en blijft de onderkant van de aardappel mooi aan elkaar vast zitten.
Buig de aardappeltjes een beetje open en besprenkel ze met olijfolie en zeezout.
Leg de aardappels op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Schuif tussen iedere aardappel een blaadje laurier.
Verwarm de oven voor op 220C.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de aardappeltje een half uurtje.
Ze worden al mooi goudbruin en gaan al een beetje open staan.
Maak de oven open en schep een flinke klont gezouten roomboter op iedere aardappel en schuif de aardappeltjes weer terug in de oven.
Draai de temperatuur terug naar 200C en bak de aardappels nog eens een half uur.
Serveer de aardappels op een stoere schaal met de homemade truffelhoning....
Bon apetit!
liefs,
Floorabella
No comments:
Post a Comment