Thursday, June 16, 2016

" Salade van gegrilde artisjok, gepofte knoflook en gorgonzola..."




" Salade van gegrilde artisjok, gepofte knoflook en gorgonzola..."


Ingrediƫnten:
8 artisjokharten
1 bol knoflook
200 gram gorgonzola
handje vol pijnboompitjes
200 gram rucola
grof gemalen peper en zeezout
50 ml olijfolie
olijfolie om in te bakken
1 citroen

Aan de slag:

Begin met het schoonmaken van de artisjokken.
Haal de buitenste harde blaadjes van de artisjok, totdat je bij de zachte blaadjes uitkomt.
Snijd de top van de artisjok en verwijder het hooi (de haartjes aan de binnenkant)
Snijd de artisjok door de helft en leg ze in een grote kom water waar je wat schijfjes citroen in legt,
tegen het verkleuren.

Snijd de bol knoflook door de helft. Leg hem op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200C en pof de knoflook in 30 minuten goudbruin en gaar.

Zet een pan water op het vuur en doe de schijfjes citroen hierin.
Kook de artisjokken 10 minuten en laat ze goed uitlekken.
Besprenkel ze met olie.
Verhit een grillpan en gril de artisjokken hier aan beide zijden 4 minuten in.

Verdeel de rucola over een grote schaal.
Haal de knoflook teentjes uit de bol en doe ze in een kommetje.
Prak de knoflook fijn met een vork en voeg de olijfolie toe met wat grof gemalen peper en zeezout.
Roer alles goed door.

Verdeel de artisjokken, gorgonzola en pijnboompitten over de rucola.
Schenk de dressing erover.

Lekker met een knapperig breekbrood en een koel glas
witte wijn....

Bon Apetit!

Liefs,

Floorabella


No comments:

Post a Comment