rustieke pizza met tuinboontjes en gegrilde groente
1 portie pizzadeeg
1 bakje ricotta
rasp van 1/2 limoen
1 teentje knoflook
scheutje olijfolie
100 ml verse pesto
100 gram tuinboontjes
200 gram groene asperges
2 courgettes
takjes verse basilicum
grof gemalen peper en zeezout.
Aan de slag:
1 portie pizzadeeg
1 bakje ricotta
rasp van 1/2 limoen
1 teentje knoflook
scheutje olijfolie
100 ml verse pesto
100 gram tuinboontjes
200 gram groene asperges
2 courgettes
takjes verse basilicum
grof gemalen peper en zeezout.
Aan de slag:
Maak het pizzadeeg volgens het recept van mijn blog.
Als het deeg is gerezen stort je het op een met bloem bestoven werkblad.
Rol het deeg uit en smeer de randen in met wat olijfolie.
Vouw de randjes naar binnen toe, zodat je een mooie rustieke rand aan je pizza krijgt.
Leg de pizza op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak hem in 25 minuten goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven van 200C.
Maak intussen de topping klaar.
Snijd de courgettes in lange repen en besmeer ze met peper, zout en olijfolie.
Verwarm een grillpan en gril de repen in 5 minuten aan beide zijde mooi goudbruin.
Blancheer de asperges 2 minuten en de tuinbonen 10 minuten in kokend water.
Doe wat olijfolie in de pan en knijp hier het teentje knoflook bovenuit.
Roerbak de asperges en tuinboontjes nog 5 minuten in de olie.
Haal de pizzabodem uit de oven.
Roer de ricotta los met de limoenrasp en wat peper en zeezout.
Besmeer de bodem hiermee. Rangschik de groente hierop en garneer met partjes limoen, basilicum en de verse pesto.
Als het deeg is gerezen stort je het op een met bloem bestoven werkblad.
Rol het deeg uit en smeer de randen in met wat olijfolie.
Vouw de randjes naar binnen toe, zodat je een mooie rustieke rand aan je pizza krijgt.
Leg de pizza op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak hem in 25 minuten goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven van 200C.
Maak intussen de topping klaar.
Snijd de courgettes in lange repen en besmeer ze met peper, zout en olijfolie.
Verwarm een grillpan en gril de repen in 5 minuten aan beide zijde mooi goudbruin.
Blancheer de asperges 2 minuten en de tuinbonen 10 minuten in kokend water.
Doe wat olijfolie in de pan en knijp hier het teentje knoflook bovenuit.
Roerbak de asperges en tuinboontjes nog 5 minuten in de olie.
Haal de pizzabodem uit de oven.
Roer de ricotta los met de limoenrasp en wat peper en zeezout.
Besmeer de bodem hiermee. Rangschik de groente hierop en garneer met partjes limoen, basilicum en de verse pesto.
Bon Apetit
Liefs,
Floorabella...
No comments:
Post a Comment