"Dag van de Champagne..."
Een bruisend begin van de week op de 'Nederlandse dag van de Champagne',
georganiseerd door het comité de Champagne,
met diverse prachtige verrassende champagnes te proeven,
met diverse prachtige verrassende champagnes te proeven,
vergezeld van mooie spijscombinaties...
Te beginnen met een zeer verrassende Champagne,
gepresenteerd door Niek Beute.
Het betrof de Solera Champagne, van R.Pouillon,
een mooie aardse Champagne, waarvan de reservechampagne volgens
het 'solerasysteem' opgevoed wordt,
die de Champagne zijn zeer verrassende en sterke karakter geeft,
gemaakt van 50% chardonnay en 50% pinot noir.
Deze mooie Champagne ging perfect samen met de mosselen en noordzeekrab
met een mousseline van pastinaak en knolselderij waar de
stoere aardse smaak ook mooi in terug te vinden was.
Kortom, een feestje!
Daarna werden we verrast met een mooie blanc de blanc Vintage Champagne uit 2002
van het huis Castelnau, gepresenteerd door Anja Vondenhoff
Hierbij kregen we een gegrilde coquille geserveerd met licht gebrande amandel, een poeder van gedroogde citroenschil
en een vinaigrette van hazelnootolie en citroen.
Een perfecte combinatie waarbij de smaak van de champagne en het gerecht elkaar
zeer zeker ten goede kwamen.
Hinke de Jong presenteerde gebakken zeebaars op een bedje van asperges, een puree van doperwtjes met een saus van Champagne, een vleugje gekonfijte citroen en sjalotjes. Een gerecht, rijk van smaak vergezeld van een glas Moet & Chandon, die bij dit gerecht goed tot zijn recht kwam.
Jaap Teeling presenteerde een mooie Champagne waarvan de basiswijn 100% is gerijpt op eiken houten vaten. Een zeer verrassende blanc de noir vintage Champagne uit 2009 van Arlenoble. Een zeer mooie en complexe Champagne die minimaal 5 jaar op zijn lie heeft gelegen.
Hier werd een gerecht van dun gesnede runderlende bij geserveerd met caponata en gemberjus.
Leonie Mooijekind schonk een rose champagne van het huis Michel Genet, een rijpe volle stijl Champagne, bij dunne plakken gegrilde tonijn, met glasnoodles, komkommer gemarineerd in een dressing van soya, sesamolie en gember en sesamzaadjes.
Ze sloot de dag af met een Taittinger Sec champagne, een champagne die gastronomisch vrij makkelijk inzetbaar is door zijn gehalte aan restsuiker. Hierbij kregen we een Koreaanse aubergine salade geserveerd met een dressing van tahin, sesamolie, rijstazijn, suiker en soyasaus. Met nog wat rodepeper on top.
Kortom...
Wat kan het leven toch heerlijk zijn!
No comments:
Post a Comment