"Romige bonensoep met tijmchips, spekjes en blauwe kaas..."
Even lekkere trek,
en met een plak zuurdesembrood erbij
met een flinke scheut olijfolie
zet je in een mum van tijd
een heerlijke maaltijdsoep op tafel
Ingrediënten:
2 blikken gemixte bonen (kikkererwten, limabonen, kidneybonen, witte bonen)
2 teentjes geperste knoflook
50 ml olijfolie van goede kwaliteit
grof gemalen peper en zeezout
1 liter bouillon
200 ml slagroom
150 ml witte wijn
1 theelepel verse tijm
handje vol handcooked chips
takjes verse tijm
100 gram blue stilton of andere blauwe kaas
100 gram spekjes
Aan de slag:
Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit hier de knoflook in aan. Doe de bonen erbij, samen met de tijm, wat grofgemalen peper en zout en de bouillon en mix ze met de blender tot een romige soep. Laat de soep even doorkoken en voeg dan nog 200 ml slagroom en 150 ml witte wijn toe.
Rooster de spekjes goudbruin en knapperig in een koekenpan. Doe de soep in een mooie kom en besprenkel hem met wat truffelolie, de chips en takjes verse tijm en de uitgebakken spekjes. Verkruimel er als laatste wat blue stilton overheen.
Mmmm.... Lekker met een volle houtgelagerde chardonnay of volle rode wijn!
Ingrediënten:
2 blikken gemixte bonen (kikkererwten, limabonen, kidneybonen, witte bonen)
2 teentjes geperste knoflook
50 ml olijfolie van goede kwaliteit
grof gemalen peper en zeezout
1 liter bouillon
200 ml slagroom
150 ml witte wijn
1 theelepel verse tijm
handje vol handcooked chips
takjes verse tijm
100 gram blue stilton of andere blauwe kaas
100 gram spekjes
Aan de slag:
Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit hier de knoflook in aan. Doe de bonen erbij, samen met de tijm, wat grofgemalen peper en zout en de bouillon en mix ze met de blender tot een romige soep. Laat de soep even doorkoken en voeg dan nog 200 ml slagroom en 150 ml witte wijn toe.
Rooster de spekjes goudbruin en knapperig in een koekenpan. Doe de soep in een mooie kom en besprenkel hem met wat truffelolie, de chips en takjes verse tijm en de uitgebakken spekjes. Verkruimel er als laatste wat blue stilton overheen.
Mmmm.... Lekker met een volle houtgelagerde chardonnay of volle rode wijn!
No comments:
Post a Comment