Tuesday, October 14, 2014

"Happy bites challenge, winning recipe..."






Overheerlijke linzensalade,

Een heerlijke maaltijdsalade met een zoete twist van verse vijgen, rozijnen
en een stoere bite door de lekkere zoute zeekristallen
die je proeft in de rijpe Stilton...

Lekker om mee te nemen voor een nazomer picknick om nog even lekker weg te dromen bij de laatste zonnestralen van het jaar die door de bladeren heen schijnen....

 

Ingrediƫnten:
*400 gram linzen (bite klaar gekookt in bouillon of uit blik)
*400 gram zwarte bonen
*200 gram rode kidneybonen
*200 gram rozijnen
*200 gram rode druiven
*2 mooie verse vijgen
*250 gram blauwe kaas, bv stilton
*200 gram verse spinazie of rucola
*dressing van: 50 ml olijfolie
                        1 el honing
                        2 teentjes geperste knoflook
                        1 theelepel venkelzaadjes
                        grof gemalen peper en zeezout

Benodigdheden:
Mooie salade schaal
knoflookpers of vijzel
diepe pan
snijplank
scherp mes

Aan de slag:
Verwarm 1 liter bouillon en blancheer de bonen hier 1 minuut in.
Giet de bonen af in een vergiet en laat ze even uitlekken en doe ze in een kom,
samen met de rozijnen.

Snijd de druiven door de helft en hutsel deze door de linzen.

Begin nu met het maken van de dressing.
Doe voor de dressing de olijfolie, de geperste knoflookteentjes, 'herbes de provence' en honing in een kommetje of vijzel, samen met de grofgemalen peper en zout en hutsel het geheel goed door elkaar. Giet dit mengsel bij de linzen en roer het heel voorzichtig onder elkaar door zodat er een mooi kleurenpallet ontstaat.

Drapeer de spinazie of de rucola rondom de rand van een mooie grote schaal.
Giet het linzenmengsel in het midden en verkruimel er de blauwe kaas overheen.

Snijd de vijgen in partjes en rangschik deze rondom de salade, met een mooie grote verse vijg “on top”.

Lekker met een glas zwoele rode wijn in het bos, met lekkere stukken boeren brood en lekker veel gezouten roomboter...


Geniet ervan...!

Liefs,
Floorabella...

No comments:

Post a Comment