"Varkensrack van de grill, met gepofte krieltjes en bospaddestoelen..."
Heerlijk,
Heerlijk,
met een glas stevige Italiaanse rode wijn!
Ingrediënten:
400 gram varkensrack
50 ml honing
1 theelepel verse tijm
1 theelepel verse rozemarijn
2 teentjes knoflook
400 gram krieltjes
scheutje olijfolie
200 gram gemengde paddestoelen
50 gram roomboter
100 ml slagroom
100 ml witte wijn
100 ml paddenstoelenfond
grof gemalen peper en zeezout
Benodigdheden:
sauspan
bbq
houtskool
pan
alluminium folie
kerntermometer
koekenpan
Aan de slag:
Besmeer de rack met olijfolie, uitgeperste knoflook, peper, zout en rozemarijn. Laat het geheel een uurtje intrekken.
Ontsteek de bbq en schuif de kooltjes naar 1 kant.
Zet aan de andere kant een bakje om de vleessappen in op te vangen. Leg het rooster weer op de bbq en leg de rack hierop.
Grill de rack in ongeveer 1 uurtje gaar, totdat de kerntemperatuur 150 C aangeeft.
Kook de krieltjes in ruim kokend water in 20 minuten gaar, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze de laatste 10 minuten mee met het vlees.
Verhit een koekenpan en smelt de roomboter hierin. Roerbak de paddestoelen in de roomboter, samen met wat tijmblaadjes, zeezout en grof gemalen peper.
Serveer de rack op een grote schaal, samen met de krieltjes en gemengde paddestoelen en serveer er een witte wijn saus bij
saus:
verwarm 100 ml slagroom met 100 ml zoete witte wijn, 100 ml paddenstoelenfond en een beetje grof gemalen peper
laat het geheel 5 minuutjes inkoken
laat het geheel 5 minuutjes inkoken
Smakelijk eten!
Liefs,
Floorabella
1 comment:
150 gr C kerntemp????
Post a Comment